Meistä tulee Asuntomessurakentajia

No jopas, on ollut aika hektinen kesäloma ja pari viikkoa loman jälkeenkin. Tuusulan Asuntomessuilta vapautui tontti hakuun ja huomasimme ilmoituksen pari päivää sen julkaisun jälkeen. Hakuaikaa oli kolme viikkoa ja siihen mennessä piti löytää talotehdas ja suunnitella millainen talo meille tulisi. Jo viime kesänä suunnittelimme messurakentajiksi ryhtymistä, mutta palaset eivät silloin loksahtaneet kohdilleen talotehtaan ja tontin osalta. Ehdimme onneksi vierailla Porin Asuntomessuilla pariin otteeseen poimimassa ideoita.

Tällä kertaa otimme yhteyttä neljään talotoimittajaan, joista yhden kanssa olimme asioineet jo viime kesänä. Soitimme heille ensin ja lähetimme sitten laatimamme infopaketin ajatuksista tulevan talomme osalta. Yhdeltä talotehtaalta emme saaneet vastausta puhelinkeskustelun ja sähköpostilla lähetetyn infopaketin jälkeen, joten tapasimme kolmen talotehtaan edustajat. Yhden osalta rakentaminen ei enää aikataulun puitteissa olisi ollut mahdollista, joten etenimme kahden talotehtaan kanssa. Lopullinen valintamme oli Passiivikivitalot.

Arkkitehtimme Jukka Ulvinen osasi poimia Villen piirtämästä suunnitelmasta juuri oikeat asiat ja tehdä kokonaisuudesta toimivan. Ennen hakemuksen lähettämistä pyysimmekin vain yhtä muutosta – kahta ikkunaa yläkerran aulaan. Ehdimme myös vierailla tontilla arkkitehdin ja Passiivikivitalojen Jussi Pajulahden kanssa. Tietenkin juuri tuohon hetkeen osui alkukesän kovin ukkonen ja kaatosade, vaikka Passiivikivitalojen konttorilta lähtiessä keli oli vielä ihanan kesäinen.

Hakemukset piti lähettää 30.6.2019 mennessä ja hurautimme perjantaina Passiivikivitalojen toimistolle lähettämään hakemusta. Sitten alkoikin jännittävä odotus Asuntomessujen päätöstä odotellessa. Vihdoin 26.7.2019 saimme tietää että Asuntomessut valitsivat meidän talomme – pääsette siis tutustumaan siihen Tuusulan asuntomessuilla!

VillaVille
 

VillaVille on nelihenkisen perheen rakennusprojekti. Asuntomessurakentajiksi ryhdyimme, kun messujen alkuun oli alle vuosi aikaa. Luvassa on siis vauhdikas vuosi. Arkkitehtinämme on asuntomessukonkari Jukka Ulvinen. Seuraa meitä Instagramissa @villaville2020

>